И за Фејсбук северномакедонски, се рони бетонираниот идентитет

Откако повеќе северноевропски и медиуми на германски јазик започнаа да ја користат придавката северномакедонски (nordnazedonien) при именување на нацијата и јазикот од денеска и Фејсбук со нов начин на наше именување.

Наместо македонски избори или барем избори во земјата со новото име Република С. Македонија Фејсбук зборува за северномакедонски претседателски избори.

SHARE

1 Коментар

  1. Nord Mazedonien = Severna Makedonija a Nord Mazedonisch bi bilo Severno Makedonski . Tolku za NEPISMENITE i GLUPI – vmr OVCI !!!

Comments are closed.