И за најдобриот на сите времиња нема “Северна” (ФОТО)

Најдобриот фудбалер на Македонија на сите времиња Горан Пандев го честиташе денот на независноста без да го спомене зборот северна додаден на името на неуставен начин.

За разлика од својот сограѓанин и премиер Заев кој честиташе користејќи го “Северна” капитенот на македонската репрезентација во честитката за 8 Септември го употреби само историското име на својата земја.

“Нека ни е вечна Македонија” напиша Пандев на Инстаграм.

SHARE