Премиерот Зоран Заев се придружи на честитките за Денот на „Армија на Република Северна Македонија“, по што Твитер стана претесен за сите (контра)реакции.

Дел од коментарите под овој пост (повеќето други не се за објавување):

„За нас Македонците секогаш ќе биде Армија на Република Македонија во која служевме војска и во која се боревме 2001“;

„Каква смејурија си кога ги користиш зборовите како ‘почитувани’, ‘благодарност’, ‘несебично’, ‘перспектива’ и ‘иднина’ за оние на кои им го згази достоинството. Па, ако некаде се стапува на должност со гордост и од патриотизам, тоа е Армијата на која ѝ го смени името“;

„За големата благодарност, поубави паштети ќе им дадете“;

„Што рече, што си бил ти во војската?:

„И шо викаш Црпе у 2001 ти дале лекарско дека не си способен за да ја браниш државата, а?! Па добро виделе докторите на време…“;

„Хахахахахахахахахаха wtf им го уништи достоинството и сеа им честиташ, сериозно??“.

SHARE