ИФИМЕС: Две третини граѓани ќе излезат на референдумот!

Вкупно 63,6 отсто од граѓаните ќе излезат на претстојниот референдум, а од нив дури 67,3 отсто се зачленство во ЕУ и НАТО со прифаѓање на преспанскиот договор, покажува испитувањето на Меѓународниот институт за блискоисточни и балкански студии (ИФИМЕС) од Љубљана. На референедум нема да излезат 17,4 отсто, а 15,4 отсто не се за членство во … Continue reading ИФИМЕС: Две третини граѓани ќе излезат на референдумот!