Имаме институција ,,Европски центар Љубе Бошковски”

Твитерџиите откриваат дека Македонија поточно партијата Обединети за Македонија основала партиска институција со име “Љубе Бошковски”.

Истоимениот политичар е претседател на партијата и актуелен советник на премиерот Заев за странски инвестиции и осуденик за воени злосторства од страна на трибуналот за СФРЈ во Хаг.

Бошковски киј во 2001 година бешр министер за внатрешни работи, долги години беше на американската “Црна листа” а беше в затвор и за случај за поткуп.

SHARE