Европеец во Скопје: Се срамам од односот на ЕУ кон Македонија

Ирецот Ед Годшел кој живее и работи во Скопје се срами од Европската Унија за нејзиниот однос кон Македонија.

“Како граѓанин на ЕУ, засрамен сум од позицијата во која ЕУ ја стави Македонија. Сеењето недоверба, употребата на надмоќ, предавство на демократските принципи и основното право на самоидентификација, не се добри работи”, смета Годшел кој пораката му ја упатува на еврокомесарот за проширување Јоханес Хан.

SHARE