ИРИ: 52 отсто граѓани го поддржуваат договорот со Бугарија

Мнозинството од македонските граѓани го поддржуваат и одобруваат Договор за пријателство и добросостојба со Бугарија, пренесуваат бугарски медиуми.

Ова произлегува од резултатите од социолошкото истражување на авторитетниот Меѓународен републикански институт.

52 отсто од учесниците во анкетата имале позитивен однос кон Договорот, кој беше потпишан минатата година на 1-ви август во Скопје од премиерите на двете држави – Зоран Заев и Бојко Борисов.

14 проценти делумно не го одобруваат,  20 отсто имаат негативен.

Само 6 отсто воопшто не знаат дека воопшто е потпишан  Договорот, а 8 не се изјацнуваат.

SHARE

Comments are closed.