Владимир Кошевалиски, сопственик на „Нет медиа груп“, основана на 5 август, ги купил интернет порталите Локално.мк и Стандард.мк.
открива Истражувачката репортерска лабораторија Македонија ИРЛ.

Кошевалиски е познат во медиумскиот бизнис како прв сопственик на весникот „Слободен печат“, а како што дознава ИРЛ, во најава е и Ипортал.мк да стане дел од групацијата „Нет медиа груп“.

Кошевалиски, инаку сопруг на Иванна Хаџиевска, советничка на премиерот Зоран Заев, потврдил дека станал сопственик на двата портала и рекол нема да застане во окрупнувањето на неговата медиумската мрежа.

Извор: Плусинфо

SHARE