Ирска пејачка премина во ислам (ВИДЕО)

Ирската пејачка  Sinéad O’Connor  ја смени верата и премина во ислам.

Пејачката позната по хитот од 1990-те „Nothing compares 2 U“го промени името во Шухада Давит.

Во видео објавено на нејзиниот Твитер профил, пејачката се појави со хиџаб пеејќи Адхан – муслимански повик за молитва.

Во социјалната мрежа, таа им се заблагодари на муслиманите кои ѝ честитаа за нејзината  одлука.

 

 

SHARE