Италијанците пак ќе имаат мајка и татко

Италијанската влада го поддржува традиционалното семејство, изјави вице-премиерот и министер за внатрешни работи, Матео Салвини, во врска со промените во водењето на електронскиот идентитет на граѓаните.

Во моментов, граѓанините имаат „Родител 1“ и „Родител 2“.

Салвини наредил тоа да биде отстрането и да се вратат поимите „мајка“ и „татко“.

Така, хомосексуалните двојки нема да бидат родители пред законите на земјата.

„Тоа е мал гест, но јас ќе сторам сé што е дозволено со Уставот“. Владата стои зад традиционалното семејство, кое е заедница на мажот и жената“ вели лидерот на популистичката анти-имигрантска партија „Лига“.

 

SHARE