Италијанската државна агенција го остави Заев без работа

Италијанската државна новинска агенција АНСА денеска објави дека премиерот Заев да даде оставка иако за тоа нема потврда.

“Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, си даде оставка. Оставката уследи откако земјите-членки на ЕУ не успеаја да се договорат за отпочнување преговори за пристапување со Македонија и Албанија. Сe уште нема официјална потврда од Скопје, но сите опции се разгледуваат”, пренесува италијанската новинска агенција Анса.

АНСА во веста се повикува анонимни дипломатски извори во Брисел.

Засега нема никаква потврда на веста на АНСА.

/http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2019/10/18/fonti-ue-si-dimette-il-premier-macedone_bad8450a-4976-427c-b170-0ce3a7a34f4b.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2019/10/18/fonti-ue-si-dimette-il-premier-macedone_bad8450a-4976-427c-b170-0ce3a7a34f4b.html

SHARE