Иванов на 9 Самит на Босфор

Претседателот Ѓорге Иванов, денеска и утре ќе престојува во работна посета на Република Турција.

Тој ќе усчествува во работата на 9. Самит Босфор, што се одржува во Истанбул.

Од кабинетот на претседателот соопштија дека Иванов ќе се обрати на отворањето на самитот, чија главна тема годинава е „Одржување на мирот и развојот за сите“.

SHARE