„Ало свети крави и ослободители на заробени држави!!
Дајте бе до кај сте со Дудуш. 
Оној културњакот што прагази мотоциклист.
Адеми пукач на сопствен син и роднина.
Усеини тепач на професори и дивоградоначалник на Охрид. 
70 илјади евра ауди за Мерко.
Јанева до кога мислите да ја криете?!
Кики и Фрики и цела банда од невладина до кога ќе се кријат?!
Истрагата за овој што ве ребрачи од Будимпешта и моралниот хазард.
Одговорност за меѓународните замерки за амнестираните вмровци. 
Одговорност од министри со фалц титули и дипломи.
Одговорност за Бујар и мешањето во правосудството.
Абе до кога мислите да глумите лудило и да продавате магла, се ова на ваша глава ќе ви се истури. 
Тик-так, тик-так…“

ФБ статус на новинарот Ивор Мицковски

SHARE