Ивор Мицковски: Мукоски во Ватикан, не ви е срам бе…

Новинарот Ивор Мицковски реагира на информацијата дека и пратеникот Крсто Мукоски ќе биде дел од делегацијата која во чест на Св. Кирил на 24 Мај ќе патува во Ватикан.

„Еј, Мукоски во официјална делегација за Рим. 
Го гледам во Сан Клементе како отвара порта кон петто подземно ниво, или ја отвара Светата порта на Свети Петар, најавувајќи го со 19 години каснење новиот македонски милениум на помирување и тендери. 
Не ви е срам бе, малку срам?!“, пишува Мицковски.

SHARE