ИВЗ се правда за поддршката на Саудиска Арабија

По реакциите на писмото со поддршка од поглаварот на Исламската верска заедница Сулејман Реџепи до кралот на Саудиска Арабија, Бин Салман, од ИВЗ објаснуваат дека тоа не е поврзано со смртта на новинарот Џемаил Кашоги кој беше убиен во Конзулатот на Саудиска Арабија во Истанбул.

Новинарот „исчезна“ на 2 октомври откако влезе во Кунзулатот во Истанбул.

Писмото со поддршка било испратено на 17 октомври, два дена пред Саудиска Арабија да признае дека новинарот Џамал Кашоги е убиен во нивниот конзулат, а од ИВЗ сега велат дека со него сакале да искажат поддршка и грижа за светите исламски места Мека и Медина, а не да завземаат било каков став во врска со убиството на новинарот.

ИВЗ го поддржува кралот на Саудиска Арабија во случајот со убиениот новинар Кашоги!

 

SHARE