Доколку Алијанса за Албанците и Беса ја oдбијат понудата на премиерот и претседател на СДСМ за консензуален кандидат за шеф ќе одат со академик Изет сеѓири како можен кандидат, дознаав Плусинфо.

Ова не значи и целосно отфрлање на понудата на премиерот и лидер на СДСМ Зоран Заев на изборите да одат со заеднички кандидат, но тоа ќе зависи од понудата.

Пресудно дали Села и Касами ќе одат со заеднички кандидат ќе биде и дали ДУИ на изборите ќе оди со свој кандидат.

Во таков случај Алијансата и Беса во изборната трка ќе одат со Зеќири.

SHARE