Изгубени во договорот

“Ако мојот прадедо е од ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ а јас од Северна Македонија, дали во Договорот е уредено кој и од кои Македонци сум јас???
На кое наследство ми е дозволено да припаѓам”, прашува скопјанецот Ристе Тасев збунет од чудните членови во договорот за името со Грција.

Според договорот Македонците на територијата на земјава имаат различен културен, национален идентитет и историско наследство од Македонците во Грција.

SHARE

Comments are closed.