Татко на 13 годишна ќерка од Турција е уапсен откако ја врзал како багаж на задниот дел од неговото комбе и „ја возел“ неколку стотици метри.

На снимката направена од друго возило може да се види возилото на кое на багажникот за велосипеди е врзано девојчето.

Снимката беше објавена на социјалните мрежи, а многумина побараа таткото да биде уапсен и затворен, а според некои – да му се одземе и старателствотио над малолетната ќерка.

Но, постариот брат на девојчето за турски медуми изјавил дека тоа било желба на девојчето и дека таа „уживала“.

„Мојот татко сакаше да ја направи среќна“, рече 22 годишниот брат, според кој таткото возел со брзина од околу 20 километри на час и поминал само 700 метри со девојчето врзано на задниотдел од комбето.

Турската полиција сé уште не објави со кои обвиненија може да соочи таткото.

SHARE