Јанакиески и Ристовски под постојан надзор во „Шутка“

Поранешните министри Спиро Ристовски и Миле Јанакиески биле преместени во таканареченото  „хашко“ одделение во затворот „Шутка“ по вчеаршниот инцидент коба биле нападнатаи од притворени учесници во терористичкиот напад во Куманово пред четири години, дознава „Слободен печат“.

„ Тие двајца се преместени во друго одделение каде што се поизолирани и постапки се превземени уште денеска за време на прошетките да бидат во друг дел на затворот под постојан надзор на чуварите“ вели директорот на затворот Ѓоко Котевски за „Слободен печат“.

SHARE