„Ми дадоа понуда односно бев уценет да бидам заштитен сведок во замена да немам кривична пријава. Требаше да читам лист хартија која ми беше дадена. Одговорот мој беше и 100 години да ме судат немам намера лажно да сведочам ниту пак да местам луѓе”. Тогаш ми рекоа ќе зажалиш. После 1 месец ме уапсија, рече Јане Ченто обвуинет за настаните од 27 април  во завршниот бор пред  Судот.

Тој рече дека „понудата“ да не биде обвинет доколку биде заштитен сведок ја добил од одредени полициски и обвинителски структури.

Ченто реќе дека обвинителството товари погрешни луѓе за настаните во Собранието и дека вистинските виновници не се на обвинителна клупа.

За него, како шт рече, единствена праведна одлука е – ослободителната.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.