Јанева остана и без обвинителското место во Гевгелија

Од денеска со одлука на Советот на обвинители, досегашната шефица на СЈО која е во притвор, остана и без работа.

Откако беше разрешена од шефица на СЈО, Катица Јанева таа веќе не може да се врати во обвинителството во Гевгелија, од каде што дојде во СЈО.

На прашањето дали  тоа значи дека е разрешена од јавен обвинител, објаснување даде претседателот на Совет на обвинители, Ацо Колевски ?

„ Да таа беше разрешена и поради одлуката за разрешување беше донесена и оваа одлука за престанок за мирување на функцијата (во Гевгелија), рече Колевски.

SHARE