Јоци: Т’нко Стево. Толку ти беше, изгледа. Трет пат нема

Според новинарката Јорданка Ивановска-Јоци, СДСМ се моли да нема цензус во вториот круг од претседателските избори, констатирајќи дека нејзиниот кандидат Стево Пендаровски и во вториот обид нема да стане шеф на државата, откако во 2014 година претрпе убедлив пораз од Ѓорге Иванов.

„Ако некому му одговараат нови претседателски избори, сметам, тоа е само СДСМ.
Мислам дека, во моментов – се молат да нема цензус. Всушност, па и не мора баш да се молат.

Им требаат нови избори да се освестат од тресокот, да се избањаат, стават нови маски, да се престројат, да земат залет, да изглумат граѓански поданици едно 6 месеци, да сменат праг на цензус, да направат нови дилови за гласови.

Правилата на игра секако ќе бидат други за шест месеци. А, и актерите. 
Т’нко, Стево. Толку ти беше изгледа. Трет пат нема“, напиша Јоци на својот профил на Фејсбук.

SHARE

4 Коментари

 1. Внимвајте! Сите внимавјте со коментари! Николче РАБОТИ ЗА ПОЛИЦИЈА! Само се прави луд! Работи заедно со ликот „еден” од тајната полиција на СДС и Зајко – Стево! Внимвајте!

 2. БОРБАТА ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ФАЗИ:
  1. Неуспешен референдум,
  2. Итно поништување на договорот,
  3. Делегитимирање на предавничката власт,
  4. Предвремени избори,
  5. Офанзива во ООН за враќање на изгубеното,
  6. Одговорност за сите учесници во сценариото,
  7. Севкупен рестарт на државата!
  ЌЕ ПОБЕДИМЕ!

Comments are closed.