Јордан Петровски: Не влевајте лажен оптимизам за ЕУ

Најпознатиот жив македонски дисидент Јордан Петровски кој живее во Канада вели дека е некоректно луѓето блиски на власта да влеваат лажен оптимизам за условниот датум за преговори со ЕУ.

Тој наведува дека за да започнат преговори треба да се исполнат ЧЕТИРИ услови!

-Рреформата на јавната администрација.
-Борбата против корупцијата.
-Судските реформи.
-Реформата на разузнавачките слжби.

Според Петровски ЕУ не бара напишани и усвоени во собранието закони па тоа да го прифати како реформи.

“ЕУ бара ОТПУШТАЊЕ во администрацијата!! ЕУ бара Ахмети и дружината да добијат обвиненија. ЕУ бара и Вицето да добие обвинение. ЕУ бара Кацарска да нема ф6нкција во судството!! ЕУ бара да да се укине УДБА а УДБа неможе да се укине со Горан Николовски како директор!!”, смета Петровски според кого ниедна реформа од бараните не може да спроведе владата на Заев.

SHARE

Comments are closed.