Јордан Петровски: Што зборувал академик Ристевски за Денко Малески

Најпознатиот македонски дисидент Јордан Петровски објавува сведоштво од времето на независноста на академик Блаже Ристевски (кој почина пред три дена) за фаворитот за консензуален претседател на лидерот на ДУИ Али Ахмети.

“Власта на коалицијата Ахмети Заев која нели раскинува со Србија и ги води северномаЌедонците во НАТО и ЕУ го предлага за председател Денко Југословен Србољубец Малевски за претседател.

Да ги потсетам постарите а да ги запознам помладите со ликот и делото на кандидатот на Ахмети и Заев”, пишува Петровски кој е првиот македонски политички бегалец кој во деведесетите бил следен од тајните служби по што доби азил во Канада.

SHARE

3 Коментари

Comments are closed.