Јорданов: Иванов ќе биде натеран да го потпише договорот со Грција

Екс амбасадорот на Бугарија во Македонија, Александар Јорданов во утринска програма на бугарската БТВ, тврди дека претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, ќе биде принуден да го потпише Договорот за името со Грција.

Според Јорданов шефот на македонската држава Иванов не се однесува како одговорен надпартиски лидер на држава и ги штити интересите само на ВМРО – ДПМНЕ.
Во емисија со поранешниот амбасадор во Македонија тој зборува и за други теми поврзани со Македонија.

SHARE

Comments are closed.