Фирмата на Кочо Анѓушев, член на Советот за фискални мерки за Ковид19, советодавно тело на министерката за финансии, „лапна“ 106.000 евра државна помош (за само еден месец), иако остварува милионски добивки а дава плати под 300 евра, објави на Фејсбук Бранимир Јовановиќ, поранешен советник на министерот за финансии Драган Тевдовски.

„Ете зошто и ќе нема пари за луѓето што останаа без работа, за сиромашните, невработените, малите фирми.

Ете зошто и никогаш нема да нѐ биде“, пишува Јовановиќ.

Кочо Анѓушев член на Советот за фискални мерки за Ковид19, советодавно тело на министерката за финансии.Ете зошто си…

Posted by Branimir Jovanovic on Thursday, 11 June 2020
SHARE