Јунската плата во просек пониска за 306 денари

Вработените во јуни во просек земале за 306 денари помала плата што е за 1,3 отсто помалку во споредба со претходниот месец.

Просечната нето плата била 24.203 денари и на годишно ниво е поголема за 6,1 отсто, односно во просек 1.400 денари, што се должи на зголемената пропишана најниска плата.

SHARE