Кацарска за РСЕ: Во Еу меѓу 2027 и 2030 (ВИДЕО)

Симонида Кацарска од Институтот за европска политика вели дека влегувањето во Еу во 2025 година е  – оптимистичко сценарио.

„Не е невидено да се случи проширување на средина на финансиска рамка, меѓутоа не е ни гарантирано дека истото е многу веројатно.

„Веројатно крајот на 2017 2030 се порелевантни датуми“ иако претходни истражувања потврдуваат дека единствената земја од овој регион која што може да ги исполни критериумите за Европска унија, да биде спремна … е Република Македонија“вели Кацарска во интервјуто за Радио Слободна Европа.

 

 

 

SHARE