Како македонските актери Кујача и Јовановски станаа бугарски брачен пар

Порталот off.net.mk открива како бугарската јавност систематски се манипулира со бугарскиот карактер на Македонците.

Во најновиот инцидент не само што бугарската политика ја бара за себе македонската историја туку сега и профил на бугарски националисти на социјалните мрежи сака да ги украде македонките актери Николина Кујача и Владо Јовановски.

Фотографијата е дел од филмот на македонскиот автор Милчо Манчевски “Прашина”.

Линк до оригиналниот текст

https://m.off.net.mk/lokalno/balkanshtina/a-vie-za-goce-se-chudite

SHARE