Како беседеше Анте Поповски на 100илјадниот протест во 1990 година (ВИДЕО)

Ве потсетуваме со стар ТВ извештај на големиот сенароден протестен митинг одржан во Скопје пред 28 години на кои говорат поетот Анте Поповски, тогашниот член на претседателството на СФРЈ Васил Тупурковски и др.

Дали и колку од тогаш до сега е променето нешто во статусот на Македонците во Македонија, Грција, Албанија, Бугарија, Србија, оценете сами од видеото во кое се слуша гласот на новинарот на МТВ Владимир Лапе.

SHARE