Како говореше Апасиев, студент на втора година право (РЕТРО ВИДЕО)

Говорот со кој пред 15 години професорот Димитар Апасиев победи на ораторската вечер “Иво Пухан” на правниот факултет во Скопје

Неговиот оригинален говор како да е напишан вчера.

Ги содржи истите дилеми и проблеми со кои Македонија се соочува и денес.

Видеото на Фејсбук на овој линк

SHARE