Како Заев во 2016-та два пати одложуваше избори

По вчерашната изјава на лидерот на СДСМ „Нас никој не не прашуваше кога ВМРО-ДПМНЕ си распишуваше избори“, реагираа медиуми кои потсетуваат дека парламентархните избори од 24 април 2015, па 5-ти јуни се одржаа дури на 11 декември.

Причината за одложувањата беа, меѓу другото, беа „состојбата со медиумите, но дека нема услови за избори ибез претходно да се прочисти Избирачкиот список, на кој, зависдно од изјавите ималио од 300.000 Говореа и за некакви „фантомски гласачи“ и за бројка од дури 300.000 сомнителни гласачи.

Сега, незадоволен од исходот на вчерашната лидерска, Заев е убеден дека избори треба да има на 22 јуни и оти ВМРО-ДПМНЕ нема избор и единствено што може да бира е дали да учествува во изборната кампања или не.

За овие избори, Заев нема никакви забелешки на Избирачкиот список, иако бројот на гласачи е речиси ист како на изборите во 2016 година, а од ДИК предупредија дека е потребен период за да се прочисти избирачкиот…

SHARE