Калајџиев: Заев прави политичка трговија со амнестијата (ВИДЕО)

Несудениот Специјален јавен обвинител професорот Гордан Калајџиев ја критикува најљвата на премиерот Заев за парцијална амнестија.

Вчера на дебата на 1ТВ професорот Калајџиев изјави дека целосната амнестија за настанот 27ми Април, што ја нуди ВМРО-ДПМНЕ, би била почиста опција, отколку селективната која власта ја игра како некоја политичка трговија за овој инцидент.

Од позицијата на Калајџиев и оштрата критика за власта и премиерот Заев беше видно изненаден и водителот Сашо Ордановски кој важи за силен поддржувач на владините политики.

Делот со амнестијата е на околу 19 минути и 20 секунди.

SHARE