Утринава бизнисменот Орце Камчев поднел барање за отштета од тројцата осомничени во висина од 1,5 милиони евра.

Рускоска, пак, истакна дека отштета не може за овие кривични дела, туку може само како сведок да учествува во оваа расправа.

Судот го извести полномошникот на Камчев дека во постапката може да присуствува како јавност, а доколку смета тогаш нека поднесе друга постапка за отштета.

SHARE