Каменица и Брод остануваат македонски

Нема да се менуваат имињата на градовите Македонска Каменивца и Македонски Брод.

Промени нема да има ни во текстот на химната, вели портпаролот на Владата Миле Бошњаковски, пренесе СДК.

Во тек се разговори со академиците за тоа како ќе гласи идното име на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ):

SHARE

1 Коментар

  1. abe ,sto ne zamarate so gluposti! Ovie i brojot na gakite ni go smenija,vie muabetite za Brod,Kamenica! Dane treba na nedonosenive i petka da im pisime,demek ete nesto spasija! Ajde i vie po gjavolite novinarvinja nedokvakani! namesto da grmite protiv promenite vie uste edna nobelova ke dodelite za spas na Brod i Kamenica! Aj sikter!

Comments are closed.