Канал 5: Ќе има датум за Македонија!

Извори на Канал 5 од Франција тврдат дека уште вечерва ќе биде донесена позитивна одлука за отпочнување на преговори со Македонија, но не и со Албанија.

Услов Франција да пошушти е веднаш да започне промена на методологијата за прием на нови членки во ЕУ.

Таа методолигија ќе мора да се примени и за останатите членки кои се уште не ги затвориле сите поглавја.

SHARE