Каракачанов му препорача на Заев да чита историја

Вицепремиерот и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов остро ги осуди зборовите на македонскиот премиер Зоран Заев дека Илинденското востание било македонско. Каракачанов го повика Министерството за надворешни работи веднаш да реагира. „… така се добиваат двојни стандарди – ние зборуваме за заедничко славење на општи датуми од нашата заедничка историја. Затоа случајот не треба да … Continue reading Каракачанов му препорача на Заев да чита историја