Каракачанов: Заев да не зборува за македонски јазик, за да не се прости од ЕУ

Вицепремиерот и бугарски министер за одбрана, Красимир Каракачанов, го советува премиерот на Македонија, Зоран Заев да не ја злоупотребува темата за македонскиот јазик, за да не се прости неговата земја со можноста за членство во ЕУ и НАТО, соопшти денеска прес-центарот на бугарското ВМРО-БНД. Реакцијата доаѓа по повод изјавата на Зоран Заев пред парламентот на … Continue reading Каракачанов: Заев да не зборува за македонски јазик, за да не се прости од ЕУ