Каракамишева до Жбогар: Размислете кого браните!

По „препораката“ на евроамбасадорот Семуел Жбогар да се донесе законот за ЈО, на ФБ реагираше професорката Тања Каракамишева.

„Амбасадоре, ваков закон, со ваква содржина и скриена намера на власта да си го заштити сопствениот криминал, а тие никогаш да не бидат виновни за тоа, НЕМА ДА ЈА ДОНЕСЕ ПРАВДАТА ВО МАКЕДОНИЈА, ниту ќе ја зголеми довербата на граѓаните во обвинителството.

И Вие знаете дека тоа е така ама мора да ги оправдате милионските евра вложени пари во СЈО кое ве изневери и испокраде!

Ако одобрувате ваков закон на пат сте да ја направите и втората кардинална грешка. Наместо одбрана на правото и правдата се ставате во одбрана на криминалот, неказнивоста и дивеењето на криминалците!

Размислете уште еднаш кого браните“ , му поирача Каракамишева на Жбогар.

SHARE