Каракамишева: Обединување и со шарените револуционери за пад на Заев (ВИДЕО)

Професорката Тања Каракамишева повика на обединување на сите здрави сили во македонското општество со цел на уривање на Зоран Заев и неговата партија.

Таа е подготвена да се здружи дури и со припадниците на Шарената револуција кои сфатиле дека Заев и СДСМ ги изневериле очекувањата и не ги оствариле своите очекувања.

Каракамишева во емисијата каде домаќин беше Горан Момироски дава пет поенти поврзани со актуелните македонски политички прашања:

1.Преспанскиот договор не е реалност, има повеќе сценарија за враќање на името, идентитетот, достоинството

2.Ветингот на уставните судии е нужен

3.Неопходни се вистински, а не квази реформи во земјата

4.Владеење на правото без исклучоци

5.Обединување на сите за уривање на Заев!

Видеото на следниот линк

SHARE