Ова во политичката теорија се нарекува тиранија на малцинството врз мнозинството што секогаш продуцира кризи во системот.

Ова е оценка на професорката Тања Каракамишева по вчерашната седница на Централното претседателство на ДУИ каде беше одлучено дека ниту една од есенцијалните одлуки во државата да не може да помине без консензус, односно со надгласување.

„ДУИ се повеќе станува дезинтегративен фактор во државата и отворен непријател на соживотот.

Радикализмот е одлика на интелектуално инфериорни луѓе!“, оценува Каракамишева.

SHARE