Откако професорот Љубомир Фрчкоски во гостување на ТВ 24 ги нарече „вавивлонски дрољи“ и „тетки кои постојано зборат глупости” професорите кои изнесоа критички ставови за законот за ЈО, на ФБ возврати проферорката Каракамишева:

„Како изгледа искомплексиран дедо кој цел живот глуми правник со докторат од политички науки?

„Не знам колку ви е познато ама човеков има докторат на политички науки што по дифолт го прави неприфатлив да биде избран за професор по правни науки, но некои го избрале…познавам неколку колеги на кои не им се дозволува да бидат избрани на правни предмети ако докторирале на политички науки, па дури и ако имале докторат на правни науки, а завршиле факултет за политички студии.

Ама тие не се Фрче, секако.

Додека беше на Правниот факултет комлексите си ги лечеше со мрчење кое никој не му го есапеше. Откако отиде во неговата природна ФОН средина се разграка пред пензија.

Лични фрустрации вриштат во човеков. НАВИСТИНА Е ЗА ГРЕВ!- напиша Каракамишева.


SHARE