Карикатуристот Седо Перо со честитка за Солун, 1893 (ВИДЕО)

Карикатуристот познат под уметничкото име Седо Перо во пресрет на денешниот празник Денот на револуционерната борба 23 октомври подготви анимиран филм на кој се прикажани основачите на ВМРО: Даме Груев, Христо Татарчев, Петар Поп Арсов, Иван Хаџи Николов, Андон Димитров и Христо Батанџиев.

Денот на основањето на ВМРО во Македонија се слави како државен празник.

SHARE