Катастрофални 2/4 показатели за Македонија во балканската корона статистика

Македонија со најлоши резултати во две од четири категории поврзани со статистиката за корона вирусот во регионот.

Докторот Игор Николовски објавува статистика според која Македонија најлошо стои во категориите процент на мртви на милион жители и број на заболени во последните 5 дена.

Во две други категории земјава е на второ најлошо место.

SHARE