Казаков: За избори не плукате а за Евровизија сме добри

Еден од лидерите на македонската заедница на Малта Максимилијан Казаков со порака која најдобро го опишува односот на власта кон дијаспората.

“А што сега дијаспората ви чини за да гласа за Тамаара ?! А за избори не плукате дека сме мизерии и да си седиме таму не ви требаме во 🇲🇰. Епа сега сами гласајте си за Тамара пошто ние бојкотираме”, пишува Казаков кој го користи хаштагот #БојкотСеверна.

Македонската заедница на Малта брои над 10 илјади членови но државата не организираше гласање во оваа земја.

SHARE