Кичеец осуден на три години затвор за Рекет

Кривичниот суд изрече пресуда од три години затвор за Зоран Милевски Кичеец третообвинет во случајот „Рекет“.

Кичеец вчера, на првата расправа по овој предмет, ја призна вината.

Тој е обвинет за кривичното дело „Примање награда за противзаконито влијание“ според член 359 став 7, за што е предвидена затворска казна од 1 до 10 години.

Во казната ќе биде засметано и времето што Соран Милевски ги помина во притвор.

SHARE