Во Министерството за државна сопственост на Хрватска денеска беа отворени понудите за купување на хотелот „Загорје“, поранешно политичко училиште во Кумровец.

Единствениот понудувач беше „Зонгиа недвижности“ која понудила 14.095.400 куни односно нешто над 1,9 милиони евра.

Хотел „Загорје“ е, всушност, поранешно политичко училиште во Кумровец, кое има површина од речиси 27 илјади квадратни метри и е во државна сопственост.

Интерес за имотот покажа неодамна кинеската претприемачка Џијанг Ју, која повеќепати беше во Кумровец и изрази желба училиштето да го претвори во хотел, како и други идеи за создавање спомен-парк на Јосип Броз Тито во тоа место во Хрватско Загорје.

SHARE

2 Коментари

 1. +++++ПАПАТА ДОЈДЕ ДА ЈА ПОГРЕБА МАКЕДОНИЈА!!!!!!++++++++
  ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛ” ИВАНОВ, АМНЕСТИРАЈ ГИ НАШИТЕ ОД ЗАТВОР!
  И ТИ „ПРЕТСЕДАТЕЛЕ” ИВЧЕ СИ САМО ОБЧИНА РАСИПАНА КУКАВИЦА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ МАЈМУН ПОГОЛЕМ ДО ЗАЈЧЕ! ТИ СИ ПРЕТСЕДАТЕЛЕ ГРОБАР НА МАКЕОНИЈА!
  ИВАНОВ, ТИ СИ ПОГОЛЕМ ПРЕДАВНИК И ОД ЗАЈЕБ И ОД СТЕВО !!!+++++
  ИВАНОВ, ТИ СИ НАЈГОЛЕМ ИЗРОД МАКЕДОНСКИ !!!

Comments are closed.