Ќе има ли полициски час за Духовден?

Најдоцна до утре, Комисијата за заразни болести треба да одлучи дали ќе предложи враќање на рестриктивните мерки за време на продолжениот викенд, пред христијанскиот празник Духовден.

„Одлуката ќе ја донесеме во следните неколку денови, сигурно до четврток, имајќи предвид дека и в петок има празник, кога може да се случи граѓаните да не ги почитуваат превентивните мерки.

Во однос на тоа како ќе се изведе, сигурно добро ќе се разгледаат регионите, па потоа ќе разговараме со одговорни лица во МВР, кои што евентуално би го организирале сето тоа.

До четврток ќе се донесе дефинитивна одлука за тоа како ќе се организира движењето во текот на викендот“, изјави вчера министерот за здравство Венко Филипче.

Од направени 885 тестирања, вчера беа регистрирани 76 нови случаи на ковид-19 од кои 52 во Скопје.

SHARE