Ќе ја спасуваат ли Шеќеринска и Царовска и Мира Дизел (ВИДЕО)

Преку специјално видео министерките Радмила Шеќеринска и Мила Царовска се пофалија дека:
“Заедно создавале механизми за заштита и поддршка на жртвите од семејно насилство”.

Тие откриваат дека посетиле припадничка на АРМ која е жртва на семејно насилство.

Но во своето видео тие не зборуваат за случајот на нивната сопартијка пратеничката Мира Стојчевска позната како Мира Дизел која што исто така е еден вид жртва на семејно насилство.

Мира Дизел денеска откри дека нејзиниот син кој е вработен во ЕЛЕМ воопшто не ја информирал дека ќе аплицира во државната компанија иако морал да знае дека со тоа ќе и направи големи проблеми на својата мајка.

Шеќеринска и Царовска не најавија ново видео од посета на Мира Дизел каде ќе ги решаваат и нејзините семејни проблеми.

SHARE