Ќе се собираат потписи за нов референдум за името

Комисијата за политички систем ја прифати иницијативата на Тодор Петров за собирање потписи за распишување нов референдум за името со прашањето: „Дали сте за Република Северна Македонија“.

Предлогот е усвоен со 8 гласа „за“ и еден „воздржан“,

Петров рече дека со иницијативата граѓаните ќе ја проверат претходно донесената одлука на Собранието на 11 јануари за промена на името во Северна Македонија, пренесува Макфакс.

SHARE

2 Коментари

  1. Кога се отпочнува со собирање потписи?
    Сигурно ја потпишувам иницијативата, а референдумот го Б……..М и повторно ќе бидам набљудувач..

  2. Изгледа и Тодор Петров одработува за северџаните. Ако се соберат доволно потписи а ќе се соберат затоа што ќе потпишуваат и севрџаните, референдумот ќе го уклопат со претседателските ((и евентуално со предвремените парламентарни) избори со што ќе се направи голем фалсификат.

Comments are closed.